Σ.Καβακόπουλος: “Μπράβο στην επιτυχημένη δράση του δήμου μας για το δάσος Ν. Φιλαδέλφειας.”

0

Λάβαμε και δημοσιεύουμε άρθρο του π. αντιπροέδρου του ΠΠΙΕΔ, Σπύρου Καβακόπουλου.

kavakopoylosΜε αφορμή τη δράση αυτή, αξίζει να αναφερθεί τι θα μπορούσε ο δήμος μας σίγουρα να πετύχει αν προχωρήσει οργανωμένα και με τον κατάλληλο σχεδιασμό (βραχυπρόθεσμο – μακροπρόθεσμο). Και λέω σίγουρα, γιατί αν μπορεί ένας απλός σύλλογος, όπως αυτός της Φιλοδασικής Γαλαξιδίου να κάνει θαύματα στο αντίστοιχο τοπικό του δάσος, γιατί όχι ο δικός μας δήμος με εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, τεχνικά μέσα και οικονομικές δυνατότητες πολύ περισσότερες απ’ ένα σύλλογο.
Με τη Φιλοδασική Γαλαξιδίου έχω περιστασιακά συνεργαστεί και γνωρίζω πολύ καλά τη δράση της. Δεν έχει καμία κρατική επιχορήγηση, δεν έχει πάρει κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα κι όλα τα έξοδα είναι δικά της. Να λίγα από τα πολλά που έχει προσφέρει.

1. Κάθε χρόνο καθαρίζει όλο το δάσος από τα χόρτα.
2. Τα τελευταία χρόνια έχει φυτέψει έξη χιλιάδες νέα δένδρα και φυτά και κάθε χρόνο το αναδασώνει με 846854πεντακόσια περίπου.
3. Έχει δικτυώσει με μόνιμες μεταλλικές πυροσβεστικές σωληνώσεις το δάσος και με ισχυρό αντλιοστάσιο τραβά νερό αν χρειαστεί από τη θάλασσα.
4. Φέτος είναι στην διαδικασία προμήθειας μεγάλου πυροσβεστικού οχήματος.
5. Κάθε χρόνο κόβει τα κουκούλια από τις κάμπιες και με πολύ κόπο και μεγάλο κόστος, κατόρθωσε να σώσει το δάσος από την βαμβακίαση.
6. Τακτικά ενημερώνει τους κατοίκους και τις αρχές και έχει οργανώσει σχετικές ημερίδες.
Πως τα καταφέρνει όλα αυτά η Φιλοδασική Γαλαξιδίου, που βρίσκει τα χρήματα, πως την ενισχύει ο κόσμος, ποιο είναι το μυστικό της; Η απάντηση πάρα πολύ απλή. Η Φιλοδασική ποτέ δεν καπελώθηκε από κόμμα, ποτέ δεν έκανε φτηνή πολιτική, πρώτα δουλεύουνε τα μέλη της και μετά ζητούν από τους άλλους να βοηθήσουν. Έτσι απόκτησε την πλήρη εμπιστοσύνη μονίμων και μη κατοίκων του Γαλαξιδίου, οι οποίοι είναι 556και οι μοναδικοί χρηματοδότες.
Να το παράδειγμα ώστε ο δήμος μας φέτος να κατορθώσει να κάνει ότι και η Φιλοδασικής Γαλαξιδίου.
Με την ευκαιρία ένα μεγάλο μπράβο στον πρόεδρό της κο Νικοτάκη Λατσούδη.

Προηγούμενο άρθροΝ. Παπανικολάου: “GOURMET ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ”
Επόμενο άρθρο“ΟΑΣΗ”: Εγκαίνια έκθεσης Ζωγραφικής την Τετάρτη (22/10)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.