ΠΑΣΟΚ τέλος…

0

PasokTelosΓεννήθηκε 3 Σεπτέμβρη 1974, στο κέντρο της Αθήνας, στο ξενοδοχείο Κινγκ Τζορτζ. Μετεξελίσσεται σε Δημοκρατική Παράταξη την 1η Νοεμβρίου 2014, σε συνδιάσκεψη στην Αθηναΐδα, στον Βοτανικό. Ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ, που μετατρέπεται και επισήμως σε «Δημοκρατική Παράταξη» διατηρώντας πάντως το όνομα και τα σύμβολά του. Τη σφραγίδα γέννησης της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα βάλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το Σαββατοκύριακο που έρχεται (1-2/11) στον πολυχώρο Αθηναΐδα, όπου θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου υποστηρίζουν ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων καθώς γίνονται ανοίγματα σε όλους τους όμορους χώρους (κινήσεις, στελέχη της Κεντροαριστεράς).

Ωστόσο επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τελειώνει αλλά θα παραμείνει αυτόνομο με το όνομα και τα σύμβολά του. «Πρόκειται για συμπαράταξη και όχι για το τέλος του ΠΑΣΟΚ» διαβεβαιώνουν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στην ομιλία του ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να δώσει το στίγμα της νέας εποχής για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του χώρου, ενόψει πολιτικών εξελίξεων μέχρι τον Μάρτιο, αλλά και να προετοιμάσει… ψυχολογικά τα στελέχη του για την αλλαγή. Μια αλλαγή που δεν γίνεται σε «κενό αέρος» καθώς οι σχεδιασμοί της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ έχουν συναντήσει έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις.

Οι απειλές των παπανδρεϊκών

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήδη διεμήνυσε από την Κρήτη ότι είναι στα σκαριά νέα κίνηση, διευκρινίζοντας ότι δεν μιλά για «κανέναν τρίτο πόλο» όπως ευαγγελίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι «75» συγκέντρωσαν 4 χιλιάδες υπογραφές (αν και ο αριθμός αμφισβητείται έντονα από την Χ. Τρικούπη) με τις οποίες ζητούν να προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει με την Δημοκρατική Παράταξη.

«Ο Βενιζέλος έχει πάρει τις αποφάσεις του: Θέλει ένα μικρό, καθαρό κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα ώστε να παίξει ρυθμιστικό ρόλο την επαύριο των εκλογών. Αρκεί να μπει στη Βουλή» λένε οι «παπανδρεϊκοί» που δεν είναι σίγουροι αν μέχρι τέλους ο Ευ. Βενιζέλος συμπεριλάβει τον Γ. Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αν τον εκδιώξει ο Ευ. Βενιζέλος θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα να χάσει ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ στα οποία έχει ακόμη επιρροή ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος επιπλέον θα απελευθερωθεί να κάνει κάτι δικό του. Αν μπει στα ψηφοδέλτια, όλα δείχνουν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα κάνει την κίνησή του μετά τις εκλογές. «Πιθανότατα προσανατολίζεται σε κάτι νέο και όχι στην επαναδιεκδίκηση του ΠΑΣΟΚ» εκτιμούν συνομιλητές του.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Διάρρηξη σε κατάστημα στη Βρυούλων
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Ρεπορτάζ από την διάρρηξη σε κατάστημα στη Βρυούλων (photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.