Νέα Φιλαδέλφεια: Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα διακίνησης μεταναστών!

0

image

Με τη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών στη Νέα Φιλαδέλφεια εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας – δύο άνδρες, ηλικίας 26 ετών και 36 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 22 ετών και 36 ετών- μέλη της σπείρας.

Των συλλήψεων προηγήθηκε, στις  13-10-2014  καταγγελία αλλοδαπού υπηκόου Συρίας, ο οποίος υποστήριξε ότι ομάδα ατόμων, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε διακίνηση παράνομων μεταναστών μέσω της Τουρκίας στην Ελλάδα, αποπειράθηκαν να κρατήσουν τον ίδιο και την οικογένειά του, χωρίς τη θέλησή τους και απειλώντας τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα, σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με την καταγγελία, απαιτούσαν από το θύμα τους να τους  καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ για να μεταφέρουν τον ίδιο και την οικογένειά του σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανέφερε, ο Σύριος μαζί με τη σύζυγο και το ανήλικο τέκνο τους είχαν εισέλθει στη χώρα με βάρκα από την Τουρκία το Σεπτέμβριο του 2014, καταβάλλοντας στη σπείρα το χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της παραπάνω καταγγελίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν το διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια και συνέλαβαν μέσα σε αυτό τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται να είχε ο 36χρονος αλλοδαπός.

Μέχρι στιγμής, όπως διαπιστώθηκε, έχουν μεταφέρει στη χώρα μας τουλάχιστον 79 αλλοδαπούς μετανάστες.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό διαβατήριο και μία πλαστή ταυτότητα των αρχών της Βουλγαρίας.

Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

directnews.gr

Προηγούμενο άρθροΝέα Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά…
Επόμενο άρθροΚυριακή πρωί, «Ραντεβού στο Άλσος» για καλό σκοπό!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.