Δ.Φ.Χ.: Σχετικά με το “Ψήφισμα του Δήμου για Παιδικούς Σταθμούς”

0

dimarxeio-filadelfeiasΤην Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία την ανάληψη δράσεων για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα αλλά και τα διαρκή προβλήματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Επειδή η Κυβέρνηση ακολουθεί συστηματικά μία πολιτική μείωσης της χρηματοδότησης, μείωσης των μόνιμων εργαζομένων και εγκατάλειψης των κτηριακών εγκαταστάσεων, οι παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Η απόφαση του Δήμου συνίσταται στην κοινή διεκδίκηση αιρετών, γονέων και εργαζόμενων για αξιοπρεπείς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς. Για τη διεκδίκηση αυτή, ο Δήμος θα επιδιώξει συντονισμό με άλλες δημοτικές αρχές.

Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε το ακόλουθο ψήφισμα και το Δημοτικό Συμβούλιο το υιοθέτησε με την υπ. αριθμ. 186/2014 απόφασή του. Το ψήφισμα είναι το εξής:
“Το Δ.Σ. του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος εκφράζει την ομόφωνη αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα των Παιδικών Σταθμών. Η κυβέρνηση, υλοποιώντας πιστά τις νεοφιλελεύθερες εντολές της τρόικας, οδηγεί στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών με συνέπεια χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών να μένουν εκτός. Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότηση των δημόσιων και δωρεάν Παιδικών Σταθμών από την κυβέρνηση μέσα από τη διαμόρφωση ενός κοινού αγωνιστικού μετώπου αιρετών, γονέων, εκπαιδευτικών καθώς και στο συντονισμό με άλλους Δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, προκειμένου να δοθεί λύση σ΄ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα.
– Να δοθεί εδώ και τώρα ένα τέλος στον εμπαιγμό της μη υπογραφής συμβάσεων εργασίας για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.”

Κατά του εισαχθέντος από τον κ. Δήμαρχο ψηφίσματος, δήλωσαν ότι τάσσονται οι Δημ. Σύμβουλοι κ.κ. Λ.Γεωργαμλής και Χ.Κοπελούσος, λευκό ψήφισαν οι Δημ. Σύμβουλοι κ.κ. Ι.Τομπούλογλου και Δ.Ε.Γκούμα, ενώ ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γ.Αράπογλου απείχε από την διεξαχθείσα ψηφοφορία.

Προηγούμενο άρθροΓέμισε με αλεύρι η Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης (photos)!!!
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Ήρθε η ώρα της Αλήθειας (χρημάτων)!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.