Βήματα προόδου πραγματοποιούνται πλέον καθημερινά. Το πράσινο φως από την αρχαιολογική υπηρεσία και η άδεια ηλεκτροδότησης είναι τα δύο πιο πρόσφατα. Στην ΑΕΚ αδημονούν για το πλέον βασικό, την έκδοση της άδειας οικοδόμησης. Η βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί, μεταφέρεται διαρκώς και με κάθε τρόπο από τους υπεύθυνους για την περάτωση του έργου. Στην παρούσα φάση η ΑΕΚ δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί, τουναντίον διαπιστώνει ότι όλα βαίνουν βάσει σχεδίου, έστω και με καθυστέρηση λόγω της γνωστής αργοπορίας που χαρακτηρίζει τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες.image

Επειδή όμως η εκκίνηση των έργων βρίσκεται στην τελική ευθεία της, πλησιάζει και η ώρα των καθοριστικών συναντήσεων για μεγάλες αποφάσεις και πράξεις οι οποίες πρέπει να περάσουν από τα λόγια στα έργα. Υπάρχει μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 29 εκατ. ευρώ που «τρέχει», μεγάλος μέρος της οποίας καλούνται να καλύψουν σημαίνοντες εφοπλιστές που είχαν πρόσφατη ενασχόληση με τα διοικητικά της ομάδας, συγκεκριμένα ο Πέτρος Παππάς και ο Πόλυς Χατζηιωάννου. Άλλωστε είναι και οι μοναδικοί της άλλοτε αποκαλούμενης «ομάδας σωτηρίας 2004» που έχουν δεσμευτεί δημόσια ότι θα γίνουν ενεργοί χρηματοδότες του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα (ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη κορυφής για να «κλείσει» η ιστορία με το α’ μέρος της χρηματοδότησης για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, οι δύο προαναφερθέντες και οι λοιποί συμμετέχοντες με τον οβολό τους, θα έχουν την καθοριστική συνάντηση προκειμένου να μην υφίσταται οικονομική εκκρεμότητα μόλις η ΑΕΚ πάρει στα χέρια της την πολυαναμενόμενη άδεια οικοδόμησης. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο…

Οι επόμενες κινήσεις

Ακολούθως η ΑΕΚ θα κινήσει διαδικασίες για την άντληση των 20 εκατ. ευρώ του κονδυλίου που έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Ατττικής με σκοπό την ενίσχυση του έργου της «Αγιάς Σοφιάς». Στην παρούσα φάση δεν προκύπτει διάθεση μπλοκαρίσματος του εγκριθέντος ποσού από τη κυρία Ρένα Δούρου (χωρίς βέβαια να αποκλείεται αλλαγή στάσης) , ενώ στην Ένωση πιστεύουν ότι δεν θα επέμβει με αρνητικό τρόπο το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως συνέβη με τον Παναθηναϊκό, διότι πρόκειται για πολύ διαφορετικές περιπτώσεις.

Η Ένωση είναι αναγκασμένη να προσχωρήσει βήμα βήμα μέχρι να φτάσει στο τελευταίο που αφορά στη δανειακή εκταμίευση του ποσού που θα εκκρεμεί (και αφού φυσικά στην εξίσωση θα έχουν προστεθεί και τα χρήματα που προκύπτουν από την πώληση καρτών διαρκείας των τελευταίων δύο ετών).

Δεν μπορεί επίσης να προβλέψει τυχόν αντιδράσεις και ενέργειες που θα επιχειρηθούν από τους αντιφρονούντες δημότες, ούτε να γνωρίζει πως σκοπεύουν να χειριστούν την κατάσταση και με ποιους τρόπους ενδέχεται να επιχειρήσουν το μπλοκάρισμα ενός έργου που πλέον στηρίζεται σε νόμο της Βουλής και σύντομα θα έχει λάβει άδεια οικοδόμησης.

Sport24

Προηγούμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Σχετικά με το “Ψήφισμα του Δήμου για Παιδικούς Σταθμούς”
Επόμενο άρθροΜικρασιάτες Φ.Χ.: Εκδηλώσεις Νοεμβρίου…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.