Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον Παύλο Φύσσα

0

fyssasΣε κλίμα συγκίνησης πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Κερατσίνι για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη μνήμη του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα (Killah P) που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη, Γιώργου Ρουπακιά, πριν από ένα χρόνο.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο επεισοδίων, κυρίως, στο Κερατσίνι και την Αμφιάλη.

Ειδικότερα, στις 15.00 το μεσημέρι, παρουσία της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Το γλυπτό δείχνει τον Killah P -όπως ήταν το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του- να τραγουδά στη σκηνή, ενώ στο πίσω μέρος θα είναι γραμμένοι οι στίχοι του από το τραγούδι «Ζόρια» : «Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα… Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία»

1fyssasΣτις 16.00 θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό.

Δύο ώρες αργότερα στις 18.00 παναττικό συλλαλητήριο στον τόπο δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

Ανάλογα συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες.

Τέλος, αύριο, στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου Α. Βασιλόπουλου & άλλων 9 δημάρχων, για την “αξιολόγηση”
Επόμενο άρθροΔήμος Φ.Χ.: “Ένας χρόνος από το θάνατο του Παύλου Φύσσα”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.