Στον Πάπα Φραγκίσκο ο Τσίπρας…

0

9186867194Ιστορική συνάντηση θα πραγματοποιήσει το πρωί της Πέμπτης στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας με τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο Α’.

Οπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρώμη, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. τοπική, στο Παπικό Παλάτι του Βατικανού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, η ατζέντα της συνάντησης θα εστιάσει στα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της ανεργίας, στην επείγουσα ανάγκη ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής, καθώς και στη συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσογείο που έχει μετατραπεί σε θάλασσα-νεκροταφείο προσφύγων.

Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσει στο Βατικανό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Η συνάντηση χαρακτηρίζεται «ιστορική», καθώς ποτέ άλλοτε στη ιστορία της Αγίας Έδρας, δεν έγινε δεκτός από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ηγέτης της Αριστεράς.

Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης ΝΦ-ΝΧ στο αντιφασιστικό διήμερο 18-19/09
Επόμενο άρθροΑπ. Κόντος: “Εμείς σε καμία περίπτωση δεν αντιδικούμε με την ΑΕΚ”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.