Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Ιωνίας – Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος!

0

konstantinos-ivnias-mhtropolithsΕίχαμε γράψει πριν λίγες μέρες ότι: τις τελευταίες μέρες έχει υπάρξει «θέμα» με την «αποχώρηση» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιωνίας-Φιλαδελφείας Κωνσταντίνου, για λόγους υγείας και την αντικατάσταση του με νεότερο Μητροπολίτη… (Δείτε ΕΔΩ), καθώς και ότι οι κληρικοί της Μητρόπολης μας είχαν αντιδράσει με ανακοίνωση κατά της αποχώρησης του.

Την Τρίτη το πρωί όμως, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνος, έστειλε επιστολή παραίτησης στην Ιερά Σύνοδο για λόγους υγείας η οποία έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύνοδος δεν αποκλείεται να ορίσει τοποτηρητή της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, τον ίδιο τον παραιτηθέντα Μητροπολίτη Κωνσταντίνο, μέχρι και την ημέρα της ενθρόνισης του διαδόχου του, που θα εκλεγεί από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 10 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, η ΔΙΣ είχε αποφασίσει να ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποστολής Επιτροπής στον 85χρονο ιεράρχη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Τοποτηρητής της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας θα ορισθεί, μετά την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΙΣ αναφέρει ότι:

«η Εκκλησία της Ελλάδος απευθύνει και εκφράζει τον έπαινό Της προς τον Σεβασμιώτατο κ. Κωνσταντίνο για την μακρά διακονία του στην Εκκλησία.

Επίσης αποφάσισε να δοθεί εντολή στον διάδοχό του να αναλάβει τον παλιό Ιεράρχη και να τον περιθάλψει με φροντίδα και στοργή».

Προηγούμενο άρθροTο ανεκπλήρωτο όνειρο του Αντώνη Βαρδή…
Επόμενο άρθροΤα νέα της “ΟΑΣΗΣ”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.