Πάει για όσκαρ η ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη!

0

image

Η “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, στα 87α Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η «Μικρά Αγγλία», σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη – και βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της, κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2013 και καθήλωσε σχεδόν 400.000 θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τον περασμένο Απρίλιο, η ταινία του Παντελή Βούλγαρη απέσπασε 6 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με σημαντικότερο αυτό της καλύτερης ταινίας. Βραβεύτηκε, επίσης, για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη φωτογραφία, τον ήχο και το μακιγιάζ. Δύο μήνες αργότερα, το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σαγκάης επεφύλασσε για την ταινία τριπλή βράβευση: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Πηνελόπη Τσιλίκα (στο ρόλο της Όρσας).

Προηγούμενο άρθροΤο «πρώτο κουδούνι»… με 12.000 κενά εκπαιδευτικών
Επόμενο άρθροΜπαίνουν αρκούδες στις αυλές τους, στο Μέτσοβο!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.