Κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης ΝΦ-ΝΧ στο αντιφασιστικό διήμερο 18-19/09

0

laiki-synelefsi-filadelfias-xalkidonas-fx-3-500x250ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ – ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ:
•Πέμπτη 18/9: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη, 6:00 μμ
•Παρασκευή 19/9: Συναυλία των «Φίλων του Παύλου Φύσσα» στο Σύνταγμα, 5:00 μμ

Ένα χρόνο πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 πέφτει νεκρός, από μαχαιριά του φασίστα Γ. Ρουπακιά, ο Π. Φύσσας, μπροστά στα μάτια και με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας. Η πολιτική δολοφονία του οδήγησε σε ένα κύμα αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών διαδηλώσεων εναντίον της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής αλλά και του κράτους που οπλίζει τα χέρια τους. Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε και παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τους, ήταν ακόμη μια απόδειξη πως η εγκληματική οργάνωση λειτουργεί τελικά σαν το μακρύ χέρι του καπιταλισμού.

Οι φασίστες με την δράση και την παρουσία τους έρχονται να επισφραγίσουν μια πολιτική που το ίδιο το κράτος ορίζει. Οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, Ρομά, ομοφυλόφιλους, αγωνιστές, εργάτες και συνδικαλιστές, γίνονται με την πλήρη ανοχή του κράτους που έχει διαμορφώσει ένα ολοκληρωτικό καθεστώς όπου εργασιακά, κοινωνικά, πολιτικά δικαιώματα καταστρατηγούνται διαρκώς. Δεκάδες απεργίες χαρακτηρίζονται παράνομες και απαγορεύονται, εργαζόμενοι επιστρατεύονται, αγωνιστές συλλαμβάνονται και οδηγούνται σε δίκες, οι απολύσεις και η εργοδοτική αυθαιρεσία νομιμοποιούνται με την αντεργατική πολιτική που ακολουθείται, τα πογκρόμ στους μετανάστες θεσμοθετούνται από μια κυβέρνηση που νομιμοποιεί το ρατσισμό κα την ξενοφοβία με επιχειρήσεις όπως ο «Ξένιος Δίας» και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η καταστολή κάθε εργατικής, λαϊκής, κοινωνικής αντίστασης παίρνει τεράστιες διαστάσεις με προληπτικές συλλήψεις πριν από κάθε διαδήλωση, χρήση χιλιάδων χημικών για τη διάλυση των συγκεντρώσεων, τρομοκρατικές επεμβάσεις της αστυνομίας, των ΜΑΤ, των ΔΙΑΣ, βασανισμοί των συλληφθέντων, παραβιάσεις στοιχειωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον γίνεται φανερό ότι η Χρυσή Αυγή είναι η συστημική αντίδραση που προωθείται για να εκφράσει ο λαός τη δυσαρέσκεια του απέναντι στην πολιτική που τον οδηγεί στην απόγνωση. Επιδιώκουν να δηλητηριάσουν την συνείδηση του κόσμου με το φασιστικό μίσος που στρέφει τους φτωχούς τον ένα απέναντι στον άλλο, προωθούν τις δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας, αποστρέφονται στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες που στοχοποιούν ως πραγματικό αντίπαλο Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, την ώρα που οι ίδιοι αναλώνουν την «αντισυστημική» τους δράση σε επερωτήσεις για τη φορολογική και όχι μόνο προστασία στους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους.

Μόνη απάντηση είναι η οργανωμένη πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η συμμετοχή μας στα σωματεία, στις συνελεύσεις της γειτονιάς, σε κάθε μορφή συλλογικότητας που υπερασπίζεται την ελευθερία, την αλληλεγγύη, την ισότητα, τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της, είναι η δύναμη μας!

Κανένας θεατής, κανένας μόνος!

Προηγούμενο άρθροΑγία Ευφημία – Νέας Χαλκηδόνας: Φωτορεπορτάζ από την εορτάζουσα Εκκλησία…
Επόμενο άρθροΣτον Πάπα Φραγκίσκο ο Τσίπρας…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.