Δήμος Φ.Χ.: “Ένας χρόνος από το θάνατο του Παύλου Φύσσα”

0

Pavlos-FyssasΈνα χρόνο μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, καλεί τους συμπολίτες μας στη σημερινή αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Σήμερα στις 6 όλοι κι όλες οφείλουμε να είμαστε στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι. Όχι απλώς για να τιμήσουμε τη μνήμη του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αλλά για να δείξουμε έμπρακτα πως δεν ανεχόμαστε τις εγκληματικές φασιστικές συμμορίες στις γειτονιές μας. Δυστυχώς, παρόλη την – καθυστερημένη- κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και τις αποκαλύψεις για τη δράση των νεοναζί μετά τη δολοφονία, σήμερα, ένα χρόνο μετά, οι επιθέσεις προς μετανάστες, πρόσφυγες, ομοφυλόφιλους, κοινωνικούς αγωνιστές και αντιφασίστες συνεχίζονται και το νεοναζιστικό μόρφωμα συγκρατεί τα εκλογικά ποσοστά του. Οι προφυλακίσεις των ηγετικών στελεχών της Χ.Α. δεν σημαίνουν ότι ο αγώνας μας τέλειωσε. Ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί οφείλουμε να σταθούμε ανάχωμα στο φασισμό, μην αφήνοντας έδαφος για την ανάπτυξη των εγκληματικών φασιστικών συμμοριών. Υπερασπιζόμενοι την κοινωνία και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, είναι απαραίτητη η συγκρότηση ενός ευρέος και αγωνιστικού μετώπου αντιπαράθεσης με τα μνημόνια και το φασισμό, για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δικαιοσύνης.
Ειδικά μάλιστα στην προσφυγούπολη της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ο φασισμός δεν έχει, ούτε μπορεί να βρει καμία θέση ανάμεσά μας. Και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση».

Προηγούμενο άρθροΣυγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον Παύλο Φύσσα
Επόμενο άρθροΕνωση Γονέων Φ.Χ.: “Όταν οι ευχές δεν επαρκούν…”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.