Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ σχετικά με τον δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και την ένσταση που έχει κάνει η παράταξη “νέο” του Γ. Αράπογλου για επανάληψη των δημοτικών εκλογών, είχε η εφημερίδα “-Η ΕΠΟΧΗ – Εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα για την Κουμμουνιστική ανανέωση, για τον Σοσιαλισμό”. Μάλιστα η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου, που θα συζητηθούν…:

1enstash-arapogloy-vasilopoylos-georgamlhs“Εκδικάστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, η ένσταση την οποία είχε καταθέσει για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, η παράταξη «νέο»- «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος», με επικεφαλής τον Γιώργο Αράπογλου. Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αν εγκρίνει την ένσταση θα οδηγήσει σε επανάληψη του δεύτερου γύρου των εκλογών, αναμένεται μέχρι τον Νοέμβριο. Η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» είχε έρθει τρίτη στον πρώτο γύρο των εκλογών με 3.250 ψήφους. Με την ένσταση ζητά να θεωρηθούν έγκυρα 26 άκυρα ψηφοδέλτιά της και να ακυρωθούν 217 ψηφοδέλτια του συνδυασμού της Ένωσης Δημοτών Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, με επικεφαλής τον Λύσανδρο Γεωργαμλή. Από την πλευρά της, η νικήτρια παράταξη των εκλογών η «Δύναμη Πολιτών» κατέθεσε αντένσταση, ζητώντας να θεωρηθούν άκυρα 380 ψηφοδέλτια της «Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας».

Δεν έχει καμία τύχη

Στη «Δύναμη Πολιτών» εκτιμούν ότι η ένσταση της παράταξης «νέο» – Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας. Ο νέος δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος μιλώντας στην «Εποχή» εξηγεί το γιατί.

«Οι δικηγόροι μάς διαβεβαιώνουν ότι με βάση τη νομολογία η ένσταση αυτή δεν έχει καμία τύχη. Ύστερα από έλεγχο των ψηφοδελτίων της του κ. Αράπογλου και του κ. Γεωργαμλή, διαπιστώσαμε ότι με το ίδιο σκεπτικό με το οποίο ο κ. Αράπογλου ζητά την ακύρωση 217 ψηφοδελτίων του κ. Γεωργαμλή, πρέπει να ακυρωθούν 380 ψηφοδέλτια της παράταξης του». Για τον Άρη Βασιλόπουλο είναι προφανές ότι η «Δύναμη Πολιτών» δεν έχει να φοβηθεί κάτι σε περίπτωση διεξαγωγής του β’ γύρου. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ένα τέτοιο γεγονός θα συνιστούσε μείζον πολιτικό σκάνδαλο, άμεσα συνδεόμενο με τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν μετά τις εκλογές στην πόλη μας».
Ερωτήματα υπάρχουν για το χρόνο υποβολής και δημοσιοποίησης της ένστασης από την παράταξη «νέο- Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία». Ο Άρης Βασιλόπουλος υποστηρίζει ότι η ένσταση κατατέθηκε στις αρχές Αυγούστου και ανακοινώθηκε ένα μήνα μετά, μόλις δύο ημέρες πριν την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την πλευρά της η παράταξη «νέο» – Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος» υποστηρίζει ότι η ένσταση κατατέθηκε τη χρονική στιγμή που έπρεπε με βάση τη νομοθεσία. «Δεν θα μπορούσε να κατατεθεί η ένσταση πιο πριν. Έγινε στις ημερομηνίες στις οποίες προβλέπονται από το νόμο», επισημαίνει ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της παράταξης, Ρένος Αρβανίτης. Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν είναι υπερβολικός ο αριθμός των ψηφοδελτίων της Ένωσης Δημοτών, των οποίων η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία ζητά να θεωρηθούν άκυρα. «Έχουν εντοπιστεί διάφορες παρατυπίες. Την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας δεν ήταν εύκολο να εντοπιστούν γιατί δεν υπήρχαν εκλογικοί αντιπρόσωποι μας σε όλα τα τμήματα. Επίσης, οι αντιπρόσωποι της παράταξης είχαν συγκεντρώσει την προσοχή τους στα ψηφοδέλτια του δικού μας συνδυασμού και όχι των άλλων».

Συνεχίζουμε απερίσπαστοι

Στις 5 Σεπτεμβρίου είχε προηγηθεί η εκδίκαση μιας άλλης ένστασης για αποτέλεσμα δημοτικών εκλογών στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Η «Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής» με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο, τρίτη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ζήτησε την ακύρωση των εκλογών και την επανάληψη του β’ γύρου. Η διαφορά της από τη δεύτερη παράταξη, την «Καισαριανή- Δημιουργία» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Αντώνη Καμπάκα ήταν μόλις μία ψήφος. Από την πλευρά της η «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής», η νικήτρια των εκλογών με ποσοστό 61,5% στο β’ γύρο, κατέθεσε το δικό της υπόμνημα με τα νομικά της επιχειρήματα ενάντια στην ακύρωση των αποτελεσμάτων του α’ γύρου. Η Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής ζητά στην ένσταση της 9 ψηφοδέλτια δικά της, να θεωρηθούν έγκυρα αντί για άκυρα και 11 έγκυρα ψηφοδέλτια της « Καισαριανή Δημιουργία» να προσμετρηθούν ως άκυρα. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τέλος του μήνα.

Στη «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο τους ως δημοτική αρχή χωρίς να τους αφορά άμεσα το ζήτημα. Εκτιμούν ότι σε περίπτωση επανάληψης του β’ γύρου η επικράτησή τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κοντόσταυλος εξηγεί ποια είναι η στάση της παράταξης του πάνω στο ζήτημα. «Κάθε συνδυασμός έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση. Ο λαός της Καισαριανής μάς έδωσε ένα εκκωφαντικό ποσοστό στο β’ γύρο. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου και θα ανταποκριθούμε σε αυτό που θα προκύψει. Δεν είναι δουλειά μας να ξεκινήσουμε αγώνα στα δικαστήρια, δεν είναι αυτό που μας απασχολεί. Αυτό που θέλουμε είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, έχοντας μαζί μας τους κατοίκους της Καισαριανής».”

 

ΠΗΓΗepohi.gr - Αλέξανδρος Μαυρογένης
Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός για 260 λιμενοφύλακες (Λεπτομέρειες)
Επόμενο άρθροΣτήριξη των Δήμων από τη ΜΟΔ Α.Ε
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.