Τραγικό! Ο Ολάντ έκανε υπουργό της π. γυναίκα του!

0

hollande-royal-660_0Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Μανουέλ Βαλς, έπειτα από τις πολιτικές αναταράξεις που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και την παραίτηση του προηγούμενου σχήματος.

Πρόκειται για κυβέρνηση που σηματοδοτεί την νίκη των λεγόμενων μεταρρυθμιστών του σοσιαλιστικού κόμματος που θέλουν να επιβάλουν ένα μεγάλο σχέδιο περικοπών στη Γαλλία ευθυγραμμιζόμενοι με τις επιταγές του Βερολίνου, ενώ την ίδια στιγμή έμεινε εκτός όλη η αριστερή πτέρυγα του σοσιαλιστικού κόμματος.

Το πιο ενδιαφέρον, που είναι και παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι ότι στην δεύτερη κυβέρνηση του Μανουέλ Βάλς υπουργός Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας είναι η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ατυχήσασα υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας, σύντροφος στο παρελθόν επί είκοσι ολόκληρα χρόνια του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.

Την ώρα που ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ο γαλλικός τύπος μιλάει για βαριά συστημική κρίση της Γαλλίας ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι αυτή η κυβέρνηση αυτή θα είναι μικρής διάρκειας. Το πρόγραμμα περικοπών αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις και όλοι εκτιμούν ότι ο Ολάντ θα αναγκαστεί να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές.

Αναλυτικά η τα βασικά πρόσωπα της νέας κυβέρνησης:

Υπουργός Οικονομικών: Μισέλ Σαπέν
Υπουργός Οικονομίας: Εμανουέλ Μακρόν
Υπουργός Εξωτερικών: Λορέν Φαμπιούς
Υπουργός Ευρωπαϊκών: Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ
Υπουργός Εσωτερικών: Μπερνάρ Καζνέβ
Υπουργός Παιδείας: Ναζά Βαλό Μπλεκασέμ
Υπουργός Οικολογίας: Σεγκολέν Ρουαγιάλ
Υπουργός Εργασίας: Φρανσουά Ρεμπσαμάν
Υπουργός Πολιτισμού: Φλερ Πεγιερίν
Υπουργός Άμυνας: Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν
Υπουργός Γεωργίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Στεφάν Λε Φολ

 

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΣτα ΚΕΠ άδειες και μεταβιβάσεις οχημάτων (Κατάλογος)
Επόμενο άρθροΜόνιμη(;) εκεχειρία στην Γάζα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.