Τηλεοπτικό Ρεπορτάζ: “Τι περιμένετε από το νέο Δήμαρχο;” (Νο1)

Το Fx-news αποτυπώνει τις γνώμες των συμπολιτών μας… "Fx-επιτυχίες": 1η δημοσίευση 3/2/2014

0

FX-reportaz-sthn-polh-no-2Μια βόλτα σε γνωστά στέκια  και γειτονιές  της Ν.Φιλαδέλφειας –Ν.Χαλκηδόνας ήταν αρκετή για να ακούσουμε και να καταγράψουμε γνώμες, παράπονα και κουβέντες απόγνωσης από τους συμπολίτες μας. Ρωτώντας τους τι περιμένουν από τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει, και ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις γειτονιές τους την περίοδο που διανύουμε.

Δώσαμε στους πολίτες  την ευκαιρία να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο,  καθώς αφιέρωσαν χρόνο για να αναφέρουν τα μικρής, ή  μεγαλύτερης σημασίας θέματα που τους απασχολούν. Το να βλέπουν λοιπόν να υλοποιούνται τα πλέον φυσιολογικά αιτήματα τους, όχι όμως πρόχειρα και εφήμερα λόγω προεκλογικής περιόδου, σίγουρα θα τους κάνει πιο ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Το Fx-news βρέθηκε στις γειτονιές των Απομάχων, της Αγίας Μαρίνας, στο Κάτω Κουκλάκι, στην περιοχή της Ειρήνης και στην πλατεία Μουστακλή

Τα πιο πολλά από τα παράπονα-αιτήματα των ανθρώπων  ήταν κοινά  και κινήθηκαν γύρω από ζητήματα όπως: το ΑΛΣΟΣ, η ΜΑΒΑ (πρώην Renault), η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, το ΓΗΠΕΔΟ της AEK, η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΠΑΡΚΩΝ – ΓΗΠΕΔΩΝ -ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ…

Άνθρωποι όλων των ηλικιών κάνουν λόγο για την εγκατάλειψη του «στολιδιού» της περιοχής μας, όπως το αποκαλούν, του Άλσους. Η λίμνη είναι σχεδόν όλο το χρόνο βρώμικη, πολλά δέντρα είναι «άρρωστα», ο γνωστός σε όλους μας Κένταυρος είναι παρατημένος, καθώς και η θέαση σκουπιδιών ολοκληρώνουν την κατάρρευση της παλιάς  εικόνας του Άλσους της Ν.Φιλαδέλφειας.

Οι περισσότεροι διαμαρτύρονται για τα πάρκα, τις πλατείες και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής τους, μιλώντας για εγκατάλειψη. Όπως για παράδειγμα στη πλατεία Μουστακλή (μουντιαλίτο), όπου «ξαναβρέθηκε» το fx-news και το «θέαμα» φαίνεται πως παραμένει μάλλον αποκρουστικό… Η εικόνα εγκατάλειψης είναι ολοφάνερη. Να σημειωθεί δε, πως καθώς πέφτει η νύχτα ο φωτισμός είναι μηδαμινός αφού οι περισσότερες λάμπες είναι σπασμένες. Περίπου την ίδια εικόνα αντικρίζουμε και στο συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων στην οδό Ν. Πλαστήρα και Λαχανά στα γήπεδα αντισφαίρισης .

Οι κάτοικοι στην περιοχή Απομάχων έχουν αγανακτήσει με την φασαρία που προκαλεί η κίνηση στην εθνική οδό και ακόμα περιμένουν την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων  για την κάλυψη του θορύβου… Στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο της ΜΑΒΑ (πρώην Renault) όπου έχει γίνει «στέγη»  ναρκομανών (;) αλλά και χώρος παιχνιδιού μικρών παιδιών που εισέρχονται σε ένα επικίνδυνο από συντρίμμια κτίριο. Ο φωτισμός και σε αυτή τη γειτονιά αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία σημαντικό πρόβλημα.

Στο Κάτω Κουκλάκι, που λίγοι γνωρίζουν ότι ανήκει στον Δήμο μας…, οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν την γειτονιά τους την πιο παραμελημένη γωνιά της Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας . Οι εικόνες που αντικρίζουμε; Πάρκα, δρόμοι, μαγαζιά, μέχρι και αυτοκίνητα είναι εγκαταλελειμένα…  Μια αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στην συνοικία Ειρήνης (Κάκκαβα) όπου οι κάτοικοι ζητούν την αυτονόητη καθαριότητα της περιοχής και όχι μόνο λίγο πριν τις εκλογές.  Πλέον οι ίδιοι αυτοαποκαλούν τις γειτονιές τους… «ως τις ξεχασμένες γωνιές της πόλης».

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σχόλια  και για το γήπεδο της ΑΕΚ. Με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να ζητά την δημιουργία του νέου γηπέδου. Όπως μας είπαν άλλωστε πολλοί από τους συμπολίτες μας…: «ΑΕΚ χωρίς Φιλαδέλφεια και Φιλαδέλφεια χωρίς ΑΕΚ δεν μπορεί να υπάρξει».

 Δείτε το αποκαλυπτικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ Νο1 με τις απαντήσεις των συμπολιτών μας:

(Επιλέξτε την HD ανάλυση για καλύτερη ποιότητα)

Προηγούμενο άρθροΥποχρεωτικές οι μετακινήσεις για τους υπαλλήλους των Δήμων!
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές: Εκτίναξη των βάσεων – εκτός ΚΑΙ αριστούχοι!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.