«Στέγαση και Επανένταξη»

0

5674981Μέχρι τη 1η Σεπτέμβρη θα παραμείνει σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη». Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας μετά το πέρας της διαβούλευσης θα ληφθούν οι όποιες παρατηρήσεις και τα συμπεράσματά της και θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την οριστική δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Από το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν κατ’ εκτίμηση 800 άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης στέγης. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 9,4 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας. Παροχή στήριξης προκειμένου να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους.
Η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της προώθησης στην απασχόληση ,εργασία στον ιδιωτικό τομέα, κατάρτιση, επαγγελματική δραστηριοποίηση, απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων. Επιπλέον απευθύνεται σε οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Σε γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας.

Προηγούμενο άρθροΓια ποιο λόγο ο έρωτας περνάει μέσα από το Facebook?
Επόμενο άρθροΕΝΦΙΑ: Αυτές είναι όλες οι αλλαγές…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.