Ρένα Δούρου: “Ξεκινάμε για να γράψουμε ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια”

0

2142890«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο, αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ένα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον». Αυτό τόνισε στη σύντομη ομιλία της, μετά την ορκωμοσία της, η νέα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».

Η νέα Περιφερειάρχης υποσχέθηκε «έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν κάνει εφιάλτη, έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου».

Επίσης, σημείωσε ότι «ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας κάθε άλλο παρά εύκολος είναι. Γιατί είναι ένας δρόμος διπλά ναρκοθετημένος. Ναρκοθετημένος σε επίπεδο θεσμικό αλλά και σε επίπεδο πολιτικής συγκυρίας», ασκώντας δριμεία κριτική στον Καλλικράτη, «ενός πλαισίου που ενώ δεν διασφαλίζει την οικονομική αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, τη φορτώνει με την υλοποίηση μιας σειράς σπουδαίων αρμοδιοτήτων».

Τέλος, η κ. Δούρου, επισήμανε ότι «ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Στην τελετή της ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου ‘Ανω Λιοσίων, εκτός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, παραβρέθηκε πλήθος στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι δήμαρχοι Αθηνών και Πειραιά, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΠΗΓΗe-typos.gr
Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο! 9χρονη(!) σκότωσε τον εκπαιδευτή της στη σκοποβολή με αυτόματο ούζι (βίντεο)!
Επόμενο άρθροΜερομήνια: Ο καιρός από Σεπτέμβρη 2014 έως Ιούλη 2015!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.