Ποιο “Ice Bucket” και νεράκι? Τώρα έχουμε “Κουβά με χαλίκια” από την Γάζα!!! (video)

0

654325643Μια έκκληση για υποστήριξη της Γάζας – που μιμείται το εξωφρενικά δημοφιλές ALS Ice Bucket Challenge, αλλά χρησιμοποιεί μπάζα, χώματα και χαλίκια, αντί του παγωμένου νερού – έχει κάνει την εμφάνιση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για το Rubble Bucket Challenge, το οποίο το ξεκίνησε το Σάββατο ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος, ανταποκριτής στη Λωρίδα της Γάζας.

“Πρέπει να κάνω κάτι και να στείλω ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο για τη Γάζα», δήλωσε ο Αϊμάν αλ Αλούλ. Όταν ο 42χρονος ανταποκριτής συζήτησε την ιδέα με τους φίλους, κάποιοι πρότειναν ότι βάλει στον κουβά θραύσματα από βόμβες, ακόμα και αίμα.

“Σκέφτηκα ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να βάλουμε στον κουβά αυτό που τώρα είναι πραγματικά η Γαζα: συντρίμμια, μπάζα, χώμα, πέτρες και λιωμένο τσιμέντο” δήλωσε ο Αλούλ.

“Εάν έστω και πέντε διάσημοι άνθρωποι στον κόσμο, όπως ηθοποιοί ή πρόεδροι, αποδεχθούν την πρόκληση, αυτό σημαίνει ότι πέτυχε η αποστολή μου, να στείλω το μήνυμα για τη Γάζα», λέει ο 42χρονος.

Από την έναρξη της ισραηλινής επιδρομής στον παλαιστινιακό θύλακα στις 8 Ιουλίου, έχουν σκοτωθεί πάνω από 2.100 Παλαιστίνιοι και 68 Ισραηλινοί , ενώ έχει ισοπεδωθεί το μεγαλύτερο μέρος της Λωρίδας της Γάζας.

Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, η σελίδα του Rubble Bucket Challenge στο Facebook είχε ξεπεράσει τα 2000 likes. Άλλα hashtags για την νέα πρόκληση για την Γάζα στο Facebook και το Twitter είναι τα #dustbucketchallenge και #remainsbucketchallenge.

Δείτε το βίντεο και… δοκιμάστε αν μπορείτε!!!

Προηγούμενο άρθροΑμφίπολη: Δείτε την πρόσοψη του ταφικού μνημείου! (νέες φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΔες… “Από πού κρατάει η σκούφια σου”! (Εφαρμογή)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.