Μόνιμη(;) εκεχειρία στην Γάζα!

0

abbasΗ Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία συμφώνησαν το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι, ισχύει από τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA και επιβεβαίωσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, όμως λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε από έναν όλμο που εκτοξεύθηκε από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο πρόεδρος Αμπάς, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη Ραμάλα υπογράμμισε ότι η εκεχειρία που συμφωνήθηκε από τους Παλαιστίνιους θα πρέπει να συνοδευτεί από βοήθεια για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων κοινοτήτων.

“Ανακοινώνω ότι η παλαιστινιακή ηγεσία αποδέχτηκε την έκκληση της Αιγύπτου για μια μόνιμη εκεχειρία από τις 19:00 τοπική ώρα”, είπε ο Αμπάς, ευχαριστώντας το Κάιρο για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε “να σταματήσει η επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας και να σταματήσουν η αιματοχυσία και οι σκοτωμοί παιδιών”…

Ισραήλ

Το Ισραήλ αποδέχτηκε την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή της ισραηλινής κυβέρνησης, η εκεχειρία θα είναι “μόνιμη”.

“Το Ισραήλ αποδέχτηκε την αιγυπτιακή πρόταση για πλήρη και χωρίς χρονικούς περιορισμούς εκεχειρία. Το Ισραήλ είχε αποδεχτεί ήδη την αιγυπτιακή πρόταση της 15ης Ιουλίου. Ανέκαθεν υποστήριζε μια άνευ όρων εκεχειρία”, σημείωσε.

Χαμάς

Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές πέτυχαν μια νίκη έναντι του Ισραήλ αφού μια κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ τερματίζοντας τις συγκρούσεις διάρκειας 50 ημερών και πλέον.

«Η ένοπλη αντίστασή μας κατάφερε που οι αραβικοί στρατοί απέτυχαν να καταφέρουν» δήλωσε ο Σάμι Άμπου Ζούχρι.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «αυτός ο πολιορκημένος, αδύναμος λαός νίκησε τον ισχυρότερο. . . στρατό στη Μέση Ανατολή και κατέστρεψε τη δύναμη αποτροπής του εχθρού και τον μύθο του στρατού που δεν μπορεί ποτέ να νικηθεί».
Πανηγυρισμοί και σειρήνες

Οι σειρήνες της αεράμυνας συνέχισαν να ηχούν στο νότιο Ισραήλ, ακόμη και μετά την έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.

Μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι ο στρατός ελέγχει αν ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφος του Ισραήλ.

Από την άλλη, στη Λωρίδα της Γάζας χιλιάδες Παλαιστίνιοι γιορτάζουν στους δρόμους την επίτευξη εκεχειρίας, έπειτα από 50 ημέρες εχθροπραξιών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.130 Παλαιστίνιους.

Πυροβολισμοί σε ένδειξη χαράς ηχούν στην πόλη της Γάζας, ενώ από τα τεμένη ακούγονταν προσευχές.

Προηγούμενο άρθροΤραγικό! Ο Ολάντ έκανε υπουργό της π. γυναίκα του!
Επόμενο άρθροΜέτρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ζητά ο Π.Ο.Υ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.