Δημοτικές εκλογές: Στο ΣτΕ οι πρώτες υποθέσεις αναίρεσης των αποτελεσμάτων!!!

0

7819Μια περίπτωση περιφέρειας και δύο δήμων έχουν φτάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η πρώτη αναίρεση κατά αποφάσεως Διοικητικού Εφετείου αφορά στα αποτελέσματα περιφερειακών εκλογών κατατέθηκε από την Χριστιάνα Καλογήρου (ΝΔ), η οποία εξέπεσε από περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μετά από ένσταση τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την ανακήρυξη της κ. Καλογήρου, καθώς διαπίστωσε κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή κατείχε διευθυντική θέση το αμέσως προηγούμενο διάστημα των εκλογών. Ασκούσε καθήκοντα γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014. Από το ΣτΕ η κ. Καλογήρου ζητεί να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση με την οποία εξέπεσε του αξιώματός της. Στην αναίρεσή της υπογραμμίζει ότι το Εφετείο Πειραιά, με μια διασταλτική και πλημμελή ερμηνεία τόσο του εκλογικού νόμου όσο και της νομολογίας των δικαστηρίων, ερμήνευσε εσφαλμένα το ποιοι εκπίπτουν του αξιώματός τους λόγω εκλογικού κωλύματος.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τον Δήμο Παγγαίου (περιφέρεια Καβάλας), καθώς τους δύο υποψηφίους δημάρχους τους χωρίζουν 36 ψηφοδέλτια, ενώ πολλά είναι τα άκυρα και τα λευκά. Ο μη εκλεγείς δήμαρχος κ. Ξουλόγης υποστηρίζει ότι το πολιτικό και το διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας εσφαλμένα ακύρωσαν ορισμένα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του αλλά και του συνδυασμού του κ. Αναστασιάδη. Παράλληλα, αναφέρει ότι υπήρχαν συνολικά 407 ψηφοδέλτια χωρίς την υπογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου, ενώ ζητεί να καταμετρηθούν στον συνδυασμό του 10.834 έγκυρα ψηφοδέλτια και 10.820 στον συνδυασμό του κ. Αναστασιάδη.

Η τρίτη υπόθεση αφορά στον Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας όπου εξελέγη δήμαρχος ο μοναδικός υποψήφιος Θόδωρος Μπαμπαλής, ο οποίος έλαβε ποσοστό 100% με 5.535 ψήφους, ενώ η αποχή άγγιξε το 52,61%. Ο κ. Μπαμπαλής ήταν μοναδικός καθώς η κάθοδος του αντιπάλου του Χρήστου Δημητρόπουλου αποκλείστηκε από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, λόγω έλλειψης στοιχείων στον φάκελο κατάθεσης του συνδυασμού του. Ο κ. Δημητρόπουλος ζητεί την επανάληψη των εκλογών στον Δήμο Αγράφων.

Προηγούμενο άρθροΜέτρα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο ζητά ο Π.Ο.Υ.
Επόμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Το πρόγραμμα της Κυριακάτικης ορκομωσίας – Τα ονόματα όλων των αιρετών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.