Έκανε λάθος(;) η υπάλληλος και ο δήμος έμεινε χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες…

0

432Σαν “κεραυνός εν αιθρία” έπεσε στους εργαζομένους στα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-μεΑ., η είδηση, πως από ένα λάθος μιας διοικητικής υπαλλήλου του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, η οποία παρέβλεψε να στείλει έγκαιρα τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Δομή από το ΕΣΠΑ – όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – το Κ.Δ.Α.Π. κλείνει!

«Λάθος, απλή παράλειψη ή εκτέλεση άνωθεν εντολών, η ανευθυνότητα και η αδιαφορία των αρμοδίων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού είχε σαν αποτέλεσμα το Κ.Δ.Α.Π. να κλείσει, οι δύο εργαζόμενοι της Δομής να μην έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, επομένως να απολύονται (οι ανανεώσεις των συμβάσεών μας εξαρτώνται άμεσα από την ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση βάσει νόμου) και είκοσι οικογένειες, που εξυπηρετούνταν μέχρι σήμερα και έχουν ανάγκη το πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π., να μην έχουν πλέον το δικαίωμα να εγγράψουν τα παιδιά τους για την ερχόμενη σχολική χρονιά (2014-2015)» συμπληρώνει η ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου και συνεχίζει:

«Γονείς και εργαζόμενοι συναντήθηκαν τις περασμένες εβδομάδες με τον Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού αλλά λύση δεν βρέθηκε. Και όταν λέμε λύση, εννοούμε συνολική λύση για την Δομή, τα παιδιά, τους γονείς, αλλά ΚΑΙ για το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού και όχι ημίμετρα που προτάθηκαν από τον Δήμαρχο, όπως το να εξυπηρετηθούν τα παιδιά σε ένα μουσικό εργαστήρι του Δήμου, στο οποίο καταβάλλεται αντίτιμο, αφήνοντας τους συναδέλφους μας άνεργους.

Καλούμε τον Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να τιμήσει την ψήφο των συμπολιτών του, που τον επανεξέλεξαν και υπεύθυνα να δώσει άμεσα λύση στο θέμα του Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού χωρίς νέες υπεκφυγές και καθυστερήσεις.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια, πλέον, ούτε να αφήνουμε Κοινωνικές Δομές να κλείνουν από “λάθη” και παραλήψεις, ούτε νέους ανθρώπους να βγαίνουν στην ανεργία, ούτε η Ελληνική οικογένεια μπορεί πλέον να επιβαρυνθεί οικονομικά για τέτοιου είδους κοινωνικές παροχές, που τόσο έχει ανάγκη και κανονικά παρέχονται δωρεάν. Και επειδή είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές και πράγματι μπορούν να συμβούν και λάθη, το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να έχουμε το σθένος, το ήθος και – γιατί όχι – το φιλότιμο να παραδεχτούμε το λάθος μας και να κάνουμε τα πάντα για να επανορθώσουμε.

Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς τον αγώνα που κάναμε και φέτος σαν Σύλλογος σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ για την εξασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης του Προγράμματος για τη νέα χρονιά, για να καταλάβει κανείς πόσο κρίμα είναι να έχουμε καταφέρει τα δύσκολα και να χάνουμε δομές και εργαζομένους από γραφειοκρατικά λάθη.

Είμαστε σίγουροι, πως θα πρυτανεύσει η λογική και ο επανεκλεγέντας Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα δώσει μία λύση, ούτως ώστε το Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού να επαναλειτουργήσει κανονικά από την 1η του Σεπτέμβρη, ανοίγοντας τις πόρτες τους για τους μικρούς δημότες του Δήμου του, κρατώντας στις υπηρεσίες των παιδιών και των γονέων τους δύο – κατά κοινή ομολογία – καθ’ όλα άξιους και ικανούς συναδέλφους μας.

Σε αντίθετη περίπτωση, γονείς και εργαζόμενοι θα είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την αμέλεια που στέρησε από τα ταμεία του Δήμου Δάφνης – Υμηττού περίπου 30.000 ευρώ, από τους γονείς μία απολύτως αναγκαία ΔΩΡΕΑΝ κοινωνική παροχή, από το προσωπικό την εργασία του και από τα παιδιά το χαμόγελό τους».

ΠΗΓΗepoli.gr
Προηγούμενο άρθρο300 χρόνια Αγιος Κοσμάς Αιτωλός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Ναό της Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ: Συνέντευξη του Κώστα Βουτσά στο Fx-news!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.