“Το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ τώρα αρχίζει”

0

629298895ΝΟΜΟΣ του κράτους πλέον, η «Αγια-Σοφιά». Αυτό είναι κάτι σημαντικό, αλλά μπροστά υπάρχει δρόμος. Πολύς δρόμος. Σα να λέμε ότι τρέχεις 3.000 στιπλ και είσαι ακόμα στα πρώτα εκατό μέτρα. Εχεις μπροστά σου και εμπόδια να περάσεις και τη λίμνη. Εμπόδια που ακούνε στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση του Νομοσχεδίου την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή να επιβεβαιώνουν ότι «άλλα μου λεν τα μάτια σου και άλλα η καρδιά σου. Αλλα μου λεν τα χάδια σου και άλλα τα φιλιά σου». Οπως τραγούδαγε ο Γιώργος Νταλάρας όταν ήταν βαθιά πολιτικοποιημένος στα νεανικά του χρόνια. Γι’ αλλού είχε ξεκινήσει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ κι αλλού έχει καταλήξει.

Του Κώστα Καίσαρη sentragoal.gr
Του Κώστα Καίσαρη
sentragoal.gr

Αυτά που είχε πει «ο εδώ» Στρατούλης στη συνάντησή του με τον Μελισσανίδη ξεχάστηκαν μέσα σε πέντε λεπτά. Με συνέπεια να είναι πλέον σφόδρα εκτεθειμένος ο σεμνός λαϊκός αγωνιστής και νυν και αεί ΑΕΚτζής, Γιώργος Πάντζας. Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης, που είχε ταχθεί με όλες του τις δυνάμεις υπέρ της ανέγερσης της «Αγιας Σοφιάς», προδόθηκε από το ίδιο του το κόμμα. Ενώ ο συνάδελφός του, ο Γιάννης Βούρος, που έχει ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ, ήξερε τι έκανε και απεδείχθη πιο έξυπνος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στο Νομοσχέδιο. Που πάει να πει ότι δεν δίνει όχι έξι στρέμματα, αλλά ούτε έναν πόντο άλσους. Οι βουλευτές του είπανε όλοι μαζί μ’ ένα στόμα, να χτίσει η ΑΕΚ καινούργιο γήπεδο στο χώρο που ήταν το παλιό. Αν δεν γίνεται 32.000 θέσεων, να γίνει 28.000. Να γίνει 24.000. Δεν θα χαλάσει ο κόσμος.

Η τρανή απόδειξη, δηλαδή, ότι το «ναι και όχι» δεν ισχύει μόνο όταν παραγγέλνεις καφέ και δη τούρκικο, αλλά ισχύει όταν πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική. Οπως ακριβώς, δηλαδή, το είχε περιγράψει η «Αυγή» σε πρόσφατο πρωτοσέλιδό της: «Ναι στο γήπεδο, όχι στον Μελισσανίδη». Δηλαδή, πιάσ’ το αυγό και κούρευτο.

Οπως αποδεικνύεται, λοιπόν, επικράτησε η άποψη της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου. Σε ό,τι έχει να κάνει δηλαδή με την επίσημη και κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αποτελεί ωστόσο ντιρεκτίβα. Δεν δεσμεύει Δούρου-Βασιλόπουλο. Μπορεί λοιπόν να πέρασε από τη Βουλή χθες το μεσημέρι, αλλά δεν τελειώνει το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ με την ψήφιση του Νομοσχεδίου. Το αντίθετο μάλιστα. Τώρα αρχίζει. Σε ό,τι έχει να κάνει ειδικότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπάρχουν πλέον ο Χάρης Βασιλόπουλος στον δήμο και η Ρένα Δούρου στην περιφέρεια.

Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι αν δεν συμπράξει ο δήμος κι αν δεν δώσει η περιφέρεια το εικοσάρικο εκατομμύρια «το γήπεδο ξεχάστε το».

Ο Βασιλόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ΑΕΚ πρέπει να χτίσει γήπεδο στα 26,6 στρέμματα που της ανήκουν. Και σε ό,τι αφορά το άλσος, να μην πάρει ούτε μία πιθαμή. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Ρένα Δούρου (φωτό), μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά της δεν πρόκειται να πει απολύτως τίποτα. Κουβέντα. Τα νεότερα από Σεπτέμβριο και βάλε. Οσες ερωτήσεις κι αν της γίνουν μέχρι τότε, απάντηση δεν πρόκειται να δώσει. Αυτό είναι δεδομένο. Προς το παρόν και μέχρι τον Σεπτέμβριο ισχύει για τη Ρένα Δούρου η προηγούμενη δήλωσή της. Αυτή που είχε κάνει στις 26 Μαΐου και είχε πει ότι «θα βοηθήσουμε την ΑΕΚ (όπως και τον Παναθηναϊκό) για τα γήπεδά τους». Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Η ίδια η Δούρου είναι που θα το διευκρινίσει. Το ρεπορτάζ πάντως λέει ότι πρώτα θα πρέπει να δει τι ακριβώς παραλαμβάνει σχετικά με τα οικονομικά, γιατί ο Σγουρός φεύγοντας τίναξε την μπάνκα στον αέρα.

Από κει και πέρα, η βούλησή της είναι να βρεθεί λύση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγούνε «κας» 20 εκατομμύρια για το γήπεδο. Ο,τι κονδύλι βγει, θα βγει για τα περιφερειακά έργα. Χωρίς το 20άρικο να είναι δεσμευτικό.

ΠΗΓΗsentragoal.gr
Προηγούμενο άρθροΓάζα – Videos: Σφυροκόπημα & κατακραυγή για την επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ
Επόμενο άρθροΦρεγάτα Σαλαμίς: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης στη Λιβύη…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.