“Σιωπηρή” παράταση για τις δηλώσεις…

0

65Παράταση χωρίς πρόστιμα σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φορολογούμενους και τους λογιστές που δεν πρόλαβαν μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις να τις καταθέσουν εκπρόθεσμα χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων.

Με τροπολογία, που κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, θα δίνεται χρονικό περιθώριο μερικών ημερών (ίσως 3 ημερών) για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και πρόσθετους φόρους.

Επίσης για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις όσων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι») θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους.

Δηλαδή δεν θα επιβαρυνθούν με την επιβολή έξτρα φόρου αφού θα δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για την κλίμακα των μισθωτών.

Εκτιμάται ότι περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις δεν υποβλήθηκαν.

Τα πρόστιμα που προβλέπονται για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις είναι τα εξής:

– Πρόσθετος φόρος 1% επί του οφειλόμενου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014

– Για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΑπάντηση – επίθεση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΣαββατοκύριακο εκδηλώσεων στη Στρούγκα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.