Λ. Πλάτανος: “Επανακατάρτιση όρων διαγωνισμού εκμίσθωσης κυλικείου Δημοτικού Νεκροταφείου”

0

platanosΦίλες και φίλοι, Δημότες και Δημότισσες,

Αν και βρισκόμαστε στο τέλος της δημοτικής περιόδου της απελθούσης διοίκησης (πνέει τα λοίσθια – στις εκλογές της 18ης Μαΐου οι δημότες τους κατέταξαν στην πέμπτη θέση) και θα περίμενε κανείς “σύνεση”, “σεβασμό”, “εντροπία”, πράγματα που όχι μόνο λείπουν από τους τελευταίους αλλά απεναντίας υπάρχει και “απίστευτο θράσος”. Ο λόγος για το Δημοτικό κυλικείο του Νεκροταφείου.

Το θέμα εισήχθη στην οικονομική επιτροπή και μετά από παρέμβαση εξήχθη για να ξαναεισαχθεί και να εξαχθεί και τούμπαλιν. Για να φθάσουμε στην τέταρτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, ώρα 08.45΄ και ενώ δεν υπήρξε απαρτία, στις 09.30΄αφού λειτούργησε το “τηλεκοντρόλ” δημιουργήθη-κε η απαρτία που χρειαζόταν για να συνεχι-στεί το έργο κατάρτισης των όρων εκμίσθω-σης του κυλικείου, χωρίς βέβαια “όρια”. Έτσι συνέχισαν το έργο τους απτόητοι. Αλήθεια γιατί τόση βιασύνη; Η διάρκεια μίσθωσης λήγει τον Οκτώβριο. Μήπως για να τα βρει έτοιμα η «νεοεκλεγείσα διοίκηση» που αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου; Ή κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε; Η βιασύνη αυτή στην αρχή του καλοκαιριού ενέχει πολλά ερωτηματικά. Θα ήταν βέβαια δικαιολογη-μένη αν το ίδιο συνέβαινε και με τις εισπράξεις του μηνιαίου μισθώματος. Βουνό τα ανείσπρακτα ενοίκια. Ο Δήμος έχει να εισπράξει ενοίκια από το 2009 και το ποσό ανέρχεται γύρω στο 1.500.000 ευρώ. Τι έχει κάνει προς την κατεύθυνση αυτή η απελθούσα διοίκηση; Γιατί δεν εισέπραττε πέντε χρόνια; Γιατί το θέμα το άφηνε να χρονίζει; Μην μου πείτε για να μην κλείσει το κυλικείο; Ίσως προτιμούν να κλείσει ο Δήμος. Αφήνουνε το «δάσος» και κοιτάζουν το «δέντρο».

Κύριοι της απελθούσας διοίκησης φθάνει πια. Σταματήστε την κατηφόρα. Κύριοι της «νεοεκλεγείσας διοίκησης» το θέμα το γνωρίζετε; Γιατί κωφεύετε; Για νας σας απαλλάξουν από την δουλειά; Η ίδια τακτική έχει εφαρμοστεί και παλαιότερα (Τσιπουρά-δικο, Κένταυρος, Ηρώδειο Πάρκο) και οδηγηθήκαμε στην κατάσταση που γνωρίζε-τε. Μάλιστα υπήρχε και το “απύθμενο θράσος” να επιστραφεί το ποσό των 6.000 ευρώ της εγγύησης του «Ηρωδείου Πάρκου», ενώ ο ίδιος εκμισθωτής χρωστάει πολλαπλάσια στο Δήμο. Έλεος!!!

Κύριοι της απελθούσας διοίκησης τα αναπάντητα ερωτηματικά είναι πολλά. Το φτάσιμο όμως στον ιδεατό στόχο είναι το λιγότερο που μπορεί κανείς να ευχηθεί και να λαχταρήσει. “Αποχαιρετήστε λοιπόν την Αλεξάνδρεια που χάνετε!”.

Φίλες και φίλοι δημότες και δημότισσες κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας στην πρώτη θέση του “νέο” – Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Σας βεβαιώνω ότι θα είμαι δίπλα σας με εντιμότητα και συνέπεια στην νέα δημοτική περίοδο που αρχίζει τον Σεπτέμβριο.

Καλό καλοκαίρι!!!

Λευτέρης Πλάτανος είναι δημοτικός σύμβουλος – Γραμματέας δημ. συμβουλίου δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Ιουλίου
Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Ιουλίου
Προηγούμενο άρθρο“Το παράδειγμα της Νέας Φιλαδέλφειας”
Επόμενο άρθροΤο Φιλαδελφειώτικο μουσικό συγκρότημα “WONKY DOLL & THE ECHO” στο Fx!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.