Γήπεδο ΑΕΚ: Η “στάση” του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή μας δείχνει την συνέχεια;;;

0

pageΜετά την πρώτη από τις δύο συνεδριάσεις του Β’ θερινού τμήματος της Βουλής που γίνεται η συζήτηση & ψήφιση του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αττικής, το οποίο περιλαμβάνει και τα άρθρα 81 & 82 για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ (33.000 θέσεις με την προθήκη 2,4 στρ. από το άλσος). Σε συνάρτηση με την ΜΗ δημόσια απάντηση – τοποθέτηση (μέχρι στιγμής) στην συνέντευξη τύπου του Δ. Μελισσανίδη( Πέμπτη 24/07), ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της νέας περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ούτε του νέου δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Α. Βασιλόπουλου.

Δείχνει ότι η στάση του δημάρχου και της περιφερειάρχη θα είναι εναρμονισμένη (;) με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή.

Διαβάστε τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Φαινόμενα πατριδοκαπηλίας δεν υπηρετούν την Δημοκρατία. Η Αριστερά δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού. Είναι γκεμπελισμός να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μικρό γήπεδο. Το γήπεδο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί να είναι 27.000 θέσεων. Είναι μικρό; Συγκριτικά με το σχέδιο των 33.000 θέσεων. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά; Ας κρίνει ο κόσμος της ΑΕΚ. Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ η αιτία που δεν είχε γήπεδο τόσα χρόνια. Ο κόσμος της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ψήφισε Δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειάρχη ΣΥΡΙΖΑ».

Ελένη Αυλωνίτου: «Για το άρθρο 81 για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Είναι παλιά αμαρτία η αξιοποίηση του ποδοσφαίρου ως πρόφαση να περάσουν πράγματα κυρίως χωροταξικού χαρακτήρα. Στην πλάτη της ΑΕΚ παλαιότερα προσπάθησαν να περάσουν φαραωνικό εμπορικό κέντρο με γήπεδο στην… ταράτσα. Και η ΑΕΚ πληρώνει τα σπασμένα. Προτείνεται τώρα για την ΑΕΚ είναι αλήθεια μια πιο μετριοπαθή λύση. Δεν μπορούσατε να δώσετε λύση στην ΑΕΚ, δίχως να αγγίξετε το άλσος; Ζητήματα όπως η ενίσχυση της πυροπροστασίας και η ανάπλασης του άλσους, είναι υποχρέωση του κράτους. Δεν είναι χάρη ιδιωτών. Αν για λόγους ανωτέρας βίας πρέπει να δώσουμε σπιθαμή δάσους για σοβαρό λόγο, είναι προϋπόθεση η αντικατάσταση με ίσου εμβαδού έκταση δασικού χαρακτήρα εντός του άλσους. Αυτό δεν γίνεται με τραμπουκισμούς. Εμείς θέλουμε το γήπεδο της ΑΕΚ. Να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το θέλουμε και θα γίνει. Χωρίς όμως τους δασοκτόνους όρους».

Νίκος Βρούτσης: «Θα μιλήσω μόνο για το γήπεδο της ΑΕΚ, αν και δεν το είχα σκοπό. Το άρθρο 81 και το άρθρο 82 φαίνεται πως είναι στον πυρήνα της αντίληψης κάποιων. Για το ύφος και το ήθος της ομιλίας του κ Γεωργιάδη και μετά του κ. Τσαβδαρίδη. Η ΑΕΚ είναι ιστορικό σωματείο. Δεν χρειάζεται να υπάρχει πλειοδοσία, όπως έγινε από το βήμα αυτό. Πάμε στην ουσία. Ελάτε να νομοθετήσουμε από κοινού ομόφωνα, για να κατασκευαστεί το γήπεδο της ΑΕΚ πάνω στο έδαφος ακριβώς και στο περιβάλλοντα χώρο που είχε παραχωρηθεί στην ΑΕΚ. Και γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό τον τρόπο και την αυθαίρετη κατάσταση γύρω από το γκρέμισμα.

Αν έχει 3.000 λιγότερους καθήμενους δεν έγινε τίποτε.

Η ΑΕΚ είναι τώρα στο ΟΑΚΑ που χειμάζεται. Υπήρχε σκάνδαλο με τον Ολυμπιακό και το Καραϊσκάκη και δόθηκε από την ΕΟΕ σε ιδιώτη ο χώρος. Και πήγε πίσω ο αθλητισμός στον Πειραιά. Γνωρίζετε ίσως ότι ο Δήμος έχει νέα Δημοτική Αρχή, που δημοσίως έχει αυτή την θέση. Να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά στον συγκεκριμένο χώρο που υπήρχε. Μίλησαν για χαβούζα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχετε πάει; Έχει κόσμημα αυτό το άλσος η περιοχή. Έχει προβλήματα γιατί δεν δίνει η Κεντρική Διαχείριση χρήματα. Επί κατοχής κινδύνευσαν με εκτέλεση άνθρωποι για να μην κοπούν δέντρα. Δεν έχει ανάγκη η ΑΕΚ περιφερόμενες ομάδες, λεγόμενων οπαδών. Επί 15 μέρες κατάργησαν τον διάλογο με πολίτες και δημοτικές αρχές, είχαμε αστυνομικές δυνάμεις για να χωρίσουν τον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη η ΑΕΚ τέτοια πράγματα. Λυπάμαι που έγιναν. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάναμε συζήτηση συστηματική. Αν γνωρίζαμε τις τοποθετήσεις των συναδέλφων, δεν θα είχαμε πρόβλημα να καταλήξουμε σε μισή ώρα. Θέλουν να διαμορφωθεί ένα κλίμα εμφύλιας διαμάχης σε σωματείο, πολίτες, περιοχής. Δεν σας ενδιαφέρει το γήπεδο. Θέλετε να γίνει το γήπεδο όπως έχει σχεδιαστεί από τον συγκεκριμένο Μελισσανίδη. Δείτε γιατί έμειναν άνεργοι στο Βοτανικό, είχαν και άλλα κτίρια να τους πάνε αν ήθελαν. Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει ιστορία, ομάδα, κατοίκους. Και ψήφισαν για να βγάλουν Δημοτική Αρχή. Θέλουμε ομόφωνη απόφαση, να γίνει ακριβώς μέσα στον χώρο του οικοπέδου όπου ήταν 30.000 κόσμου. Τώρα θα γίνει πιο σύγχρονο. Έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Θα βαρύνει πάνω στις πλάτες της ΑΕΚ, αν πάμε σε απόφαση πλειοψηφίας. Πάμε να νομοθετήσουμε μαζί. Εκβιασμούς όμως επειδή ο επιχειρηματίας κατέθεσε αυτό το σχέδιο, όχι. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο“ΝΑΙ επί της αρχής” για “ρυθμιστικό” & Γήπεδο ΑΕΚ από την Βουλή! Η συνέχεια…
Επόμενο άρθροΔείτε ΤΩΡΑ Live την ψηφοφορία για το ρυθμιστικό, το άλσος & το Γήπεδο ΑΕΚ από την Βουλή!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.