Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie…

0

4321Τραγική κατάληξη είχε το αεροσκάφος των Αλγερινών Αερογραμμών, με 116 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα (όλοι Ισπανοί), καθώς συνετρίβη πάνω από το βόρειο Μάλι εκτελώντας την πτήση Ουαγκαντούγκου- Αλγέρι.

Ο πρόεδρος του Μάλι ανακοίνωσε ότι συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Αγκελόκ και Κιντάλ, στα βόρεια της χώρας: “Μόλις με ενημέρωσαν ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν μεταξύ του Αγκελόκ και του Κιντάλ”, είπε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά.

Aξιωματούχος της αλγερινής αεροπορίας δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι το αεροσκάφος κατέπεσε και συνετρίβη, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επιτείνοντας το θρίλερ που από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αεροσκάφος “πιθανότατα συνετρίβη”, σημείωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς.

Η Air Algerie είχε ανακοινώσει ότι έχασε επαφή με το αεροσκάφος 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μολονότι η εταιρεία έχασε επαφή με το αεροσκάφος το πρωί της Πέμπτης, η εξαφάνιση ανακοινώθηκε 7 ώρες μετά.

Τα σενάρια

Ελλείψει επιβεβαιωμένων πληροφοριών, οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του αεροσκάφους:

α) Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι το αεροσκάφος έπεσε σε ισχυρή καταιγίδα, η οποία σήκωσε σε ύψος 30.000 ποδιών αμμοθύελλα από τη Σαχάρα. Η πληροφορία ότι το αεροσκάφος ζήτησε αλλαγή πορείας λόγω της κακοκαιρίας ενδυναμώνει αυτό το σενάριο.

β) Σενάριο αεροπειρατείας. Το παραπάνω ακούστηκε λόγω της παρουσίας δυνάμεων της αλ Κάιντα στην περιοχή. Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επιβεβαίωση για αυτό το ενδεχόμενο.

γ) Σενάριο κατάρριψης: Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους, θα περνούσε πάνω από το Μάλι, στο βόρειο τμήμα του οποίου μαίνονται μάχες ανάμεσα σε ιθαγενείς Τουαρέγκ και αυτονομιστές που έχουν διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα.

Ο ιστότοπος Maliactu, επικαλούμενος μια μη κατονομαζόμενη στρατιωτική πηγή, έγραψε ότι το MD83 ίσως να καταρρίφθηκε κατά λάθος από τους αντάρτες του Εθνικού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Αζάουαντ (MNLA) που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία του βόρειου Μάλι.

Γάλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι είναι απίθανό να εμπλέκεται κάποια από τις δύο πλευρές, καθώς δεν διαθέτουν τον απαραίτητο οπλισμό για να καταρρίψουν αεροσκάφος.

δ) Σενάριο μηχανικής βλάβης: Θεωρείται το πιο αδύναμο ενδεχόμενο καθώς το αεροσκάφος είχε επιθεωρηθεί προ ημερών από τις γαλλικές αρχές πολιτικής αεροπορίας και είχε διαπιστωθεί ότι βρισκόταν σε καλή κατάσταση.

diadromi

Τρεις αεροπορικές τραγωδίες σε μία εβδομάδα

Πρόκειται για το τελευταίο τραγικό περιστατικό σε διάστημα λίγων ημερών.

Την Τετάρτη, αεροσκάφος της εταιρείας Transasia Air συνετρίβη κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μαγκόνγκ στη νήσο Πενγκχού της Ταϊβάν, με αποτέλεσμα 48 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Το αεροσκάφος, ένα 70θέσιο τύπου ATR 72, συνετρίβη κοντά στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου του μικρού αυτού νησιού, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Ταϊβάν.

Σε αυτό επέβαιναν 58 άνθρωποι, 54 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα. Δέκα από τους επιβαίνοντες επέζησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των θυμάτων είναι δύο γαλλίδες φοιτήτριες της Ιατρικής.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία, παρασύροντας στο θάνατο 298 ανθρώπους και ανοίγοντας το διπλωματικό Κουτί της Πανδώρας σε μία περιοχή όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΑπάντηση με ένα link στο “Χαμπέρι”…
Επόμενο άρθροΑυτός είναι ο «δράκος»…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.