Γήπεδο ΑΕΚ: Δείτε τις βελτιωτικές προτάσεις στις οποίες συμφώνησε η ΑΕΚ

0

164323Η σύγκλιση της ΑΕΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στις βελτιωτικές προτάσεις που κατατέθηκαν αφαιρεί ένα ακόμα εμπόδιο στο δρόμο για την «Αγιά-Σοφιά». Μάλιστα οι περισσότερες από τις προτάσεις που συμφώνησε η ΑΕΚ, ήταν προτάσεις του νέου δήμαρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αρη Βασιλόπουλου

Για την ακρίβεια πριν λίγο στην Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, ανακοίνωσε την απόφαση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να στηρίξει το νομοσχέδιο για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας τόσο ότι κατατέθηκαν βελτιωτικές προτάσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες αποδέχθηκε η επίσημη ΑΕΚ, όσο και ότι για αυτή την συμφωνία ενημερώθηκε και ο Υπουργός Γιάννης Μανιάτης. Όσον αφορά τις αλλαγές, ο κ. Πάντζας αποκάλυψε ότι αυτές αφορούν την ανάληψη της υποχρέωσης από την πλευρά της ΑΕΚ να δεντροφυτευτεί ίση έκταση με αυτή που θα παραχωρηθεί στο γήπεδο, σε εκτάσεις εκτός του Άλσους (πέραν της δεντροφύτευσης που θα γίνει εντός αυτού) και να κατασκευαστούν επιπλέον 250 θέσεις στάθμευσης σε χώρο που θα διατεθεί από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιώργου Πάντζα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Η ΑΕΚ, κουβαλάει στις πλάτες της, μια τεράστια ιστορία. Την ιστορία της προσφυγιάς. Τις χαμένες πατρίδες μετά τον μεγάλο διωγμό του 22′. Θύμα του διωγμού αυτού, και η οικογένειά μου. Το αθλητικό αυτό σωματείο δημιουργήθηκε από μια παρέα προσφύγων Κωνσταντινουπολιτών, που είχαν την ανάγκη να ενώσουν τα όνειρά τους και να απαλύνουν τις πίκρες που κουβαλούσαν από τον μεγάλο διωγμό. Δημιουργήθηκε, προκειμένου να τους δώσει πίσω τη χαμένη τους υπερηφάνεια. Αυτή είναι η ΑΕΚ, κυρίες και κύριοι. Σήμερα, 90 χρόνια μετά, οι αξίες και οι ιδέες της κίνησης αυτής, συντροφεύουν και φωλιάζουν στις καρδιές όλης της φίλαθλης κοινότητας που πρόσκειται σε αυτό το σωματείο. Μόνο όμως οι ιδέες και οι αξίες. Γιατί κατά τα άλλα, η ΑΕΚ, την τελευταία δεκαετία είχε την ίδια τύχη και την ίδια πορεία με την Ελλάδα. Χρεοκόπησε, εξαπατήθηκε και καταληστεύτηκε. Όπως και η χώρα μας, έτσι και το σωματείο, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια κάποιων προέδρων γιαλατζί, κάποιων κονομισάριων, που έβλεπαν την ΑΕΚ μόνο για να γεμίσουν τις τσέπες τους. Μαζί με αυτούς και η Πολιτεία, η διαιτησία, οι παράγκες, το στοίχημα, τα στημένα πρωταθλήματα, μερίδα δημοσιογράφων οι οποίοι εκτέλεσαν με απόλυτη ευλάβεια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Όλοι αυτοί από κοινού είχαν ένα και μόνο σκοπό. Να φάνε όση περισσότερη σάρκα από τον Αεκτζή Έλληνα φίλαθλο. Να εξυπηρετήσουν και να προωθήσουν χρυσές δουλείες προκειμένου να πλουτίσουν.
Μια νοοτροπία που αφορά στο σύνολο του επαγγελματικού αθλητισμού. Δεν είναι όμως της παρούσης να ανοίξω αυτή τη συζήτηση, το κάναμε άλλωστε με την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 4 μήνες, προκαλώντας συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τον αθλητισμό. Συζήτηση στην οποία αναδείξαμε από τη μια τη κατάρρευση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την άλλη την σήψη στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με κύριους υπευθύνους τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν και εξακολουθούν να κυβερνούν τον τόπο.
Επανέρχομαι λοιπόν στο νομοσχέδιο, και συγκεκριμένα στο άρθρο 81, μέσα από το οποίο δίνεται η ευκαιρία στο αθλητικό σωματείο της ΑΕΚ, να κατασκευάσει το σπίτι της, το γήπεδό της. Τονίζω λοιπόν ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και εμείς. Θα στηρίξουμε την κατασκευή του γηπέδου. Θα στηρίξουμε το όλο εγχείρημα, καταθέτοντας βελτιωτικές προτάσεις στο υπάρχον νομοσχέδιο προς μία σωστή και ισόρροπη προοπτική. Προτάσεις, τις οποίες, αποδέχεται η επίσημη ΑΕΚ, και ο επενδυτής, αλλά και εσείς κ. Υπουργέ. Κάτι που είναι πολύ θετικό, και μένει αυτές να γίνουν αποδεκτές και επί της διαδικασίας. Θα τις καταθέσουμε με τροπολογίες, στη συζήτηση κατ’ άρθρο. Ενδεικτικά να πω, ότι αυτές αφορούν:
Πρώτον, στα αντισταθμιστικά του άλσους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με δενδροφυτεύσεις εκτός άλσους και εντός του Δήμου, σε ίση έκταση με τα στρέμματα που παραχωρούνται.
Δεύτερον, στο να βρεθεί χώρος για επιπλέον 250 θέσεις στάθμευσης. Χώρος, ο οποίος θα διατεθεί από το Δήμο, και ο οποίος εκτός των ημερών που διεξάγονται αγώνες θα διατίθενται στους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.
Αυτές τις προτάσεις, καθώς και κάποιες βελτιώσεις, στη συζήτηση κατ’ άρθρο θα τις αναπτύξουμε πλήρως.
Είμαστε θετικοί λοιπόν επί της αρχής, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Κλείνω λέγοντας το εξής. Τα πρόσφατα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών και Περιφερειακών εκλογών, πέρασαν το εξής μήνυμα. Ότι, η παραπληροφόρηση, η λάσπη, η διαστρέβλωση των θέσεών μας για το θέμα αυτό, καθώς και για άλλα πολλά, δεν βρήκαν χώρο στην κρίση του Έλληνα πολίτη. Έπεσαν στο κενό. Και στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Εμείς λοιπόν, δηλώνουμε και από αυτό το βήμα, ότι θα στηρίξουμε την κατασκευή του γηπέδου, με ισόρροπες και βελτιωτικές προτάσεις. Προτάσεις, οι οποίες θα έχουν θετικό πρόσημο, και το στοιχείο της συνοχής, σε τοπικό, περιβαλλοντικό και αθλητικό επίπεδο.»

 

Προηγούμενο άρθροΣτάση πληρωμών από την εταιρεία του Κτηματολογίου
Επόμενο άρθροΤο Φιλαδελφειώτικο συγκρότημα “ΤΡΙ.Π.Α.” live στο People’s
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.