Θεοφάνεια στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης!(video)

0

smyrni3Ανήμερα των Φώτων τελέστηκε  στη Σμύρνη και στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (πρόκειται για Αγγλικανική εκκλησία που αγοράστηκε από το Πατριαρχείο για τις θρησκευτικές ανάγκες και όχι για την περίφημη εκκλησία της Αγίας Φωτεινής που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1922) , Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο π. Κύριλλο Συκή.

Παλιοί Σμυρνιοί, αλλόγλωσσοι ορθόδοξοι χριστιανοί, Ελληνες επισκέπτες και άνθρωποι του ελληνικού προξενείου, γιόρτασαν όλοι μαζί την βάπτιση του Κυρίου, τελώντας  και τον αγιασμό των υδάτων στον προαύλιο χώρο του ναού. Στο τέλος έκοψαν και την βασιλόπιτα με ευχές ώστε η ορθόδοξη ενορία της Σμύρνης να ανδρωθεί.

mikrasiatis.gr

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία…
Επόμενο άρθροΆγιος Ιωάννης Βαπτιστής ή Πρόδρομος…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.