Κυπριακό «ΟΧΙ» στο «κούρεμα» των καταθέσεων…

0

OXI-CYPRUSΜε μεγάλη πλειοψηφία η Βουλή καταψήφισε το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων. Κατά τάχθηκαν 36 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγους και τον ανεξάρτητο Ζαχαρία Κουλία. Οι 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ τήρησαν αποχή.

Οι εισηγήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων

– Ο αναπληρωτής πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως η Κύπρος βρίσκεται σε βασανιστικά δυσχερή θέση και ότι «αναβάλλαμε πολλές φορές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Δεν είναι η ώρα για επίρριψη ευθυνών. Είναι όμως ώρα αυτοκριτικής, εθνικής ευθύνης και σωτήριων αποφάσεων για την χώρα μας», ενώ σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα έρευνες για αυτούς που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης της οικονομίας τα τελευταία πέντε χρόνια. «Η οργή δεν πρέπει να είναι η πυξίδα που θα καθορίσει την στάση μας», συμπλήρωσε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι η απόφαση για «κούρεμα» είναι «οικονομικό χαρακίρι στα θεμέλια της ευρωζώνης». «Δεν είναι θέση του προέδρου της Δημοκρατίας το κούρεμα των καταθέσεων», σημείωσε και υπεραμύνθηκε των χειρισμών του κ. Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες. «Δεν παραδίδουμε τα όπλα, πίσω από τις προσπάθειες του προέδρου βρίσκεται το σύνολό της πολιτικής ηγεσίας και σύσσωμος ο λαός», δήλωσε ο κ. Νεοφύτου. «Πιστεύουμε ότι η πιο χρήσιμη στάση από το ΔΗΣΥ είναι η αποχή από την ψηφοφορία. Είναι η έκφραση απόλυτου σεβασμού προς τον Ν. Αναστασιάδη, που έδωσε σκληρή μάχη στις Βρυξέλλες», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΚατίδης: Τέλος και από ΑΕΚ… προσωρινά!!!
Επόμενο άρθροΙστορίες Ζωής: “Οι εκτρώσεις σημάδεψαν τη ζωή μου”…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.