Ρένος Αρβανίτης: Τοπικοί πολιτικοί και σοβαρότητα…

0
του Ρένου Αρβανίτη

Η τελευταία συζήτηση που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μας δίνει την αφορμή για να κάνουμε μερικές επισημάνσεις. Σε κάποιες από αυτές ίσως επαναλαμβανόμαστε ωστόσο τις θεωρούμε αρκετά σημαντικές.

Ακούσαμε π.χ. ότι σήμερα το κονδύλι που απαιτείται για την εξόφληση της ΔΕΗ αγγίζει περίπου τις 800.000 ευρώ, ενώ στον προϋπολογισμό του 2012 έχουν εγγραφεί στον σχετικό κωδικό περίπου 500.000. Υπάρχει δηλαδή μία απόκλιση της τάξεως των 300.000 ευρώ. Αν δεν καταλάβαμε σωστά, οι όποιες διορθώσεις είναι ευπρόσδεκτες. Το ίδιο πιθανότατα να συμβαίνει και με άλλους κωδικούς και για αυτό λογικά τις επόμενες ημέρες θα έρθει και 3η αναμόρφωση για τον προϋπολογισμό του 2012. Πέρυσι να θυμίσουμε πως οι αναμορφώσεις είχαν αγγίξει… διψήφιο νούμερο. Φυσικά αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά και δεν συναντάται μόνο στον δικό μας Δήμο. Κάθε άλλο…

Ωστόσο με αυτές τις πρακτικές πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουμε… και θα τελειώσουμε όχι λόγω της αποφασιστικής βούλησης των τοπικών διοικούντων μας, αλλά διότι επιβλήθηκε από «τρίτους». Και αυτό είναι αναγκαιότητα να κατανοηθεί από το σύνολο των δημοτικών μας «πολιτικών» που έχουν ψηφιστεί από όλους εμάς ώστε να «ορίζουν την τύχη μας».

Αυτή μας η σημείωση έχει ιδιαίτερη σημασία την παρούσα χρονική στιγμή, διότι σε λίγες ημέρες θα συζητηθούν τόσο τα Δημοτικά Τέλη του 2013 όσο και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους και αυτές τις συζητήσεις θα πρέπει όλοι εμείς, οι απλοί πολίτες αυτού του Δήμου, να τις παρακολουθήσουμε όσο στενότερα μπορούμε και με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή διότι πλέον μας αφορούν πολύ περισσότερο απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής (Μνημόνιο 3) το οποίο ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή, οι δημότες που έχουν την ατυχία να κατοικούν σε υπερχρεωμένους δήμους, θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο ΤΑΠ εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των οικονομικών στον δήμο τους. Συγκεκριμένα το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ,  θα μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 10 φορές. Με αποτέλεσμα για μία «μέση» κατοικία για την οποία σήμερα ο ιδιοκτήτης της πληρώνει 60 ευρώ τον χρόνο για το ΤΑΠ, το ποσό θα μπορεί να αυξηθεί στα 600 ευρώ!!! Πότε θα γίνεται αυτό; Όταν ο δημοτικός προϋπολογισμός «πέφτει έξω» για δύο συνεχόμενα τρίμηνα… Με λίγα λόγια οι δημοτικοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να είναι κατά το δυνατότερο πραγματικοί και όχι πλασματικοί.

Τα παραπάνω είναι απλώς μία πτυχή για το ότι η σοβαρότητα θα πρέπει πλέον να αποτελεί προτεραιότητα για όλους. Από εδώ και στο εξής δεν γίνεται να είναι κάποιοι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», δεν γίνεται να τάζεις τα πάντα στους πάντες, δεν γίνεται να κυριαρχεί ο λαϊκισμός, τα «κούφια» λόγια και τα στείρα λεκτικά «πυροτεχνήματα». Ο κόσμος πλέον απαιτεί λύσεις και σοβαρότητα. Ειδικά σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη οικονομική συγκυρία και μπροστά σε δυσεπίλυτα αδιέξοδα για εμάς και τις οικογένειές μας, εξαιτίας των πολιτικών που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι…

Αν λοιπόν το φθινόπωρο του 2010 έγινε ένα λάθος το οποίο δυστυχώς σήμερα δεν διορθώνεται, το 2014 μάλλον θα πρέπει να είμαστε 2 φορές προσεκτικότεροι. Όχι μόνο ως προς την επιλογή του ΔΗΜΑΡΧΟΥ αλλά ακόμη και στην επιλογή του «τελευταίου» Δημοτικού Συμβούλου…

Δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του Ρένου Αρβανίτη

Προηγούμενο άρθροΒ.Βέττος: “ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να παίζεται με τον πόνο των εργαζομένων ΟΛΟΙ!!!”
Επόμενο άρθροΕ.Ερυθρός Σταυρός Π.Ε.Ν.Φ: “ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.